Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

media Glafkos

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΥΡΔΗΣ



1)Πρώτα από όλα σύστησέ μας τον Δημήτρη Λιούρδη
Είμαι απόφοιτος γενικού λυκείου. Aπασχολούμουν επαγγελματικά στην οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών  ξύλινων ειδών και επίπλων,  οικίας και οικοδομής. Από το 2008 είμαι κάτοχος διπλώματος Γ κατηγορίας προπονητικής καλαθοσφαίρισης δουλεύοντας στις ακαδημίες της ΕΑΠ, της Παναχαϊκής και του Γλαύκου. Ξεκίνησα  το μπάσκετ σε ηλικία 12 ετών στις ακαδημίες του Απόλλων Πατρών. Από το 1995-2006 αγωνιζόμουν στον ΕΣΠΕΡΟ-ΑΟΠΑ, 2008-2010 στην ΕΑΠ, 2010-2014 στην Παναχαϊκή και από το καλοκαίρι του 2014 στην ομάδα του ΓΛΑΥΚΟΥ.

2)Πότε ήρθε η ενασχόληση με το μπάσκετ; Πότε κατάλαβες ότι το μπάσκετ σου ταιριάζει;
Πολύ πριν ξεκινήσω στις ακαδημίες , παίζαμε όλα τα αθλήματα στο σχολείο και στα ανοιχτά γήπεδα με τα παιδιά της γειτονιάς . Ας πούμε ότι στο μπάσκετ ήμουν λιγότερο κακός απ ότι στα άλλα παιχνίδια.

3)Η πορεία σου μέχρι τώρα στο άθλημα είναι επαρκείς ή θα ήθελες κάτι περισσότερο;
Νιώθω γεμάτος. Υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες προσωπικές και ομαδικές, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα θελα να είχα καταφέρει, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είσαι συνεπής και υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό σου και σε αυτό που κάνεις. Η επιτυχία  ή η αποτυχία εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες.

4) Ένιωσες ποτέ κάποια απογοήτευση που να σε έκανε να θέλεις να εγκαταλείψεις το μπάσκετ;
Στον αθλητισμό υπάρχουν αρκετές άσχημες  στιγμές. Τραυματισμοί, αποτυχίες, αδικίες, κτλ. Όταν αγαπάς το άθλημα όμως πάντα βρίσκεις το κίνητρο να επανέλθεις , να βελτιωθείς  και να πετύχεις.

5)Τι πρέπει να έχει στο μυαλό του ένα παιδί που σκοπεύει να ασχοληθεί με το μπάσκετ και γιατί να ασχοληθεί;
Καταρχάς είναι περιττό να τονίσουμε τα οφέλη του να ασχοληθεί ένα παιδί με οποιοδήποτε άθλημα ,( όχι αναγκαστικά με το μπάσκετ), το σώμα και για το πνεύμα του. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που όσο απλό φαίνεται τόσο πολυδιάστατο είναι. Από την πιο απλή άσκηση δεξιότητας μέχρι την πιο σύνθετη ομαδική συνεργασία , από μικρή ηλικία ένα παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί  το μυαλό του ώστε σιγά σιγά να μαθαίνει , να βελτιώνει  , και να αναπτύσσει το ταλέντο και τις ικανότητες  του.  

6) Ποια πιστεύεις ότι είναι η συνταγή της επιτυχίας για να παίξει κάποιος σε μεγάλη κατηγορία;
Ταλέντο- μέθοδος –πειθαρχεία –σκληρή δουλειά – θυσίες

7)Μίλησε μας λίγο για το πρωτάθλημα, το επίπεδο και τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζετε.
Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τόσο όσον αφορά την παραμονή όσο και τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και πιστεύω ότι θα είναι αμφίρροπο μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ποιοτικά βρίσκεται σε μάλλον μέτριο επίπεδο εκτός εξαιρέσεων. Οι δύσκολες καταστάσεις για μια νεοφώτιστη ομάδα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα είναι αρκετές , όμως με δουλειά, πίστη και υπομονή  φτάνεις σε ένα επίπεδο να μπορείς να τις  διαχειριστείς .

8) Σχόλιο για τον αγώνα της Κυριακής;
Μεγάλο παιχνίδι για εμάς , παίζουμε με τον πρωτοπόρο. Μια ομάδα που έρχεται από 13 σερί νίκες. Στόχος είναι η νίκη , δύσκολο έργο ,αλλά ο στόχος της παραμονής θέλει και μεγάλες νίκες.

9)Μήνυμα για τους φιλάθλους;
Τους ευχαριστούμε για την στήριξη τους και για το ότι σε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας γεμίζουν το γήπεδο. Εύχομαι όλοι μαζί στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε την παραμονή της ομάδας.

Μαρία Μπούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου