ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Α.Ο. ΓΛΑΥΚΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ
 
Ίδρυση:Ο  Α.Ο. Γλαύκος  Πατρών  ιδρύθηκε  στις 30/09/2003  με έδρα την Νοτιοδυτική Πάτρα και με αποκλειστική έως σήμερα δραστηριότητα  την καλαθοσφαίριση.
Ιστορικό  συγκρότησης :
   Ο αθλητικός όμιλος ΓΛΑΥΚΟΣ προήλθε από την συγχώνευση  των  τμημάτων  καλαθοσφαίρισης των σωματείων  “Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ» και Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΔΑΦΝΗ  ΠΑΤΡΩΝ»   με έδρα και των δύο  τα Ζαρουχλέικα  Πατρών.
    Το πρώτο ραντεβού , για την συγχώνευση ,έγινε στο γραφείο του κ. Σκόνδρα Θεόδωρου που εκπροσωπούσε τον Ατρόμητο και τον κ.Παρασκευόπουλο Γεώργιο  που εκπροσωπούσε την Δάφνη . 
    Το όνομα ΓΛΑΥΚΟΣ   προήλθε από κοινή συμφωνία  των παραγόντων και των δύο σωματείων γιατί  η περιοχή των Ζαρουχλεΐκων ,που δραστηριοποιούνταν οι δύο  συγχωνευθέντες σύλλογοι παλαιότερα λεγόταν «Γλαύκος» . 
 Σκοπός  του νέου συνενωμένου Συλλόγου ήταν η δημιουργία μιας  ανδρικής ομάδας με υψηλούς στόχους  που θα αγωνίζεται  στην κατηγορία   Α1 ΕΣΚΑΗ , θεση που κατείχε η ομάδα της Δάφνης  πριν την συγχώνευση.
    Παράλληλα σκοπός της συγχώνευσης ήταν να δημιουργηθούν ακαδημίες σε όλα τα επίπεδα (εφηβικό, παιδικό, μίνι),  για δημιουργία φυτωρίου νέων αθλητών. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να  προσφερθεί  μία  διέξοδος και μια  κοινωνική προσφορά στα παιδιά των Ζαρουχλεΐκων  με το να κατευθυνθούν στον αθλητισμό και τις ευεργετικές συνέπειες του.  
   Το καταστατικό υπογράφουν 25 ιδρυτικά μέλη ,από τα οποία συγκροτείται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.
   Επτά από τα ιδρυτικά μέλη και μέλη του πρώτου Συμβουλίου πλαισίωσαν τα επόμενα Διοικητικά Συμβούλια από το 2003 μέχρι 2013, από διάφορα πόστα .Αυτά τα τα μέλη του συμβουλίου ανάλογα με τις δυνατότητες τους ήσαν και οικονομικοί αιμοδότες  του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια , για τα πάσης φύσεως έξοδά του.

Διοικητικά Συμβούλια
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο θήτευσε  από 17/10/2003 έως 6/6/2004 και το αποτελούσαν οι :
Πρόεδρος: ο Σκόνδρας Θεόδωρος , α' αντιπρόεδρος; Μακρυπόδης Κων. β' αντιπρόεδρος: Μακρυπόδης Ανδρέας, γεν.γραμματέας: Νικολόπουλος Λεων., ειδικός γραμματέας: Μπίτας Σοφοκ., ταμίας Παρασκευόπουλος Γεώργ,γεν.αρχηγός: Μπελεκούκιας Ανδρ., έφορος ανδρικής ομάδας Παρασκευόπουλος Δημ., έφορος τμημ.υποδομών Χουντής Κων., έφορος. δημ. σχέσεων: Ξούλος Νικολ., έφορος υλικού  Αθανασακόπουλος Χρ.
Στη συνέχεια μέχρι αρχές 2014  ως πρόεδροι διετέλεσαν:
από  7/6/2004   έως  15/5/2007  ο Μακρυπόδης  Κων/νος
από 16/5/2007  έως   11/5/2009  ο Καμπέρος    Ιωάννης
από 12/5/2009  έως    6/6/2011   ο Παρασκευόπουλος  Γεώργιος
και από 7/6/2011 έως  σήμερα αρχές 2014  ο Σκόνδρας Θεόδωρος

     Πρώτος  προπονητής της ανδρικής ομάδος ήταν ο Δημακόπουλος Δημήτριος και στη συνέχεια οι Βελής Σάκης , Χουντής Κων/νος , Πολυδωρόπουλος Αλέκος , Ντούβας Γιώργος, Τζέλης Κων/νος και  Πολυδωρόπουλος  Αλέκος μέχρι σήμερα αρχές 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου