Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

media Glafkos

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

Πες μας λίγα πράγματα για σένα
Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ασχολούμαι με την προπονητική σε Ακαδημίες του Απόλλωνα στις οποίες ξεκίνησα το μπάσκετ σε ηλικία 7 ετών. Έχω αγωνιστεί στην Απολλωνιάδα, Πάοκ Πατρών, Απόλλωνα, Ολυμπιάδα και τα τελευταία 3 χρόνια στο Γλαύκο

Η πορεία σου στο άθλημα είναι επαρκής για εσένα ή θα ήθελες να έχεις κάνει περισσότερα;
Πάντα τα παιδικά σου όνειρα είναι μεγαλύτερα αλλά εν μέρει είμαι ικανοποιημένος επειδή το όνειρό μου να παίξω στον Απόλλωνα πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησα το μπάσκετ.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει καλός αθλητής-μπασκετμπολίστας;
Καταρχήν πρέπει να είναι αφοσιωμένος στο σχολείο και στα μαθήματα και αν θέλει να πετύχει στο μπάσκετ χρειάζεται να το αγαπήσει και να είναι αφοσιωμένος 100% σε αυτό.

Πιστεύεις ότι το ύψος είναι κριτήριο μπασκετικής καταξίωσης και επιτυχίας;
Μετράνε τα σωματικά προσόντα αλλά υπάρχουν παραδείγματα που παιδιά που δεν έχουν αθλητικά προσόντα αλλά έχουν ταλέντο και μυαλό που είναι σημαντικά για το μπάσκετ έχουν πετύχει.

Με τη δεύτερη ιδιότητα, του προπονητή, πιστεύεις ότι υπάρχουν προπονητές που μπορούν να δώσουν τα εφόδια σε ένα παιδί και να γίνει καλός αθλητής-μπασκεμπολίστας;
Πιστεύω ότι το επίπεδο των προπονητών στην Ελλάδα είναι υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες, είναι πλέον μορφωμένοι και επαγγελματίες σε αυτό που κάνουν. Απλά θα πρέπει να επενδύσουν στα νέα παιδιά με αγάπη για να βγει το ταλέντο τους.

Πιστεύεις ότι το μπάσκετ είναι άθλημα που ενισχύει την ομαδικότητα;
Το μπάσκετ είναι κατεξοχήν ομαδικό άθλημα. Όσο ταλέντο και να έχει ένας παίκτης χρειάζεται την βοήθεια των συμπαικτών του για να κερδίσει. Στο σύγχρονο μπάσκετ πρέπει όλοι να έχουν το ρόλο τους και να βοηθάνε την ομάδα να πετύχει το στόχο της.

Χρειάζεται μία ομάδα παίκτη – ηγέτη;
Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να υπάρχει ο παίκτης – ηγέτης ο οποίος είναι και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια ηγετική μορφή. Και πάνω από όλα να καθοδηγεί και να δείχνει πρώτος στους συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνουν ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Ποια η άποψή σου για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
Ως νεοφώτιστη ομάδα και το χαμηλό μέσο ηλικίας που έχουμε έχει ως αποτέλεσμα την απειρία για την κατηγορία. Είμαστε μέσα στο στόχο μας που είναι η παραμονή, αν και πιστεύω ότι το ταλέντο που έχουμε σαν παίκτες και η δουλειά που γίνεται από το προπονητικό team μας αδικούν ένα-δύο άσχημα αποτελέσματα.

Πες μας λίγα λόγια για τον επερχόμενο αγώνα.
Δεν υπάρχει κάτι στο μυαλό μας παρά μόνο η νίκη. Να είμαστε από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι και στο τέλος θα κερδίσουμε.

Μήνυμα προς τους φιλάθλους

Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για την στήριξή τους και κάθε Κυριακή παίζουμε και για αυτούς.

Μαρία Μπούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου